Whiteaway Group leverer i lyset af vanskelige markedsvilkår et tilfredsstillende resultat og vinder markedsandele

Whiteaway Group præsenterer årsregnskab for 2022/2023
Whiteaway Group præsenterer årsregnskab for 2022/2023

Hvidevarekoncernen Whiteaway Group har netop offentliggjort årsregnskab for 2022/2023. Regnskabsåret, som blev afsluttet ved indgangen til august, viser en samlet omsætning på 2,3 mia. kr. og et resultat efter skat på 15 mio. kr.

I lyset af et faldende hvidevaremarked på tværs af Skandinavien, præsenterer Whiteaway Group i dag sit årsregnskab for regnskabsåret 2022/2023. Her har hvidevarekoncernen formået at levere en omsætning på niveau med forrige regnskabsår og en tilfredsstillende indtjening, set i lyset af et år præget af udfordrende markedsvilkår og store strategiske investeringer foretaget i det forgange år.

Vi leverer et resultat, som vi alt taget i betragtning kan være tilfredse med. I lyset af et faldende og særdeles udfordret skandinavisk hvidevaremarked formår vi at vinde markedsandele og samtidig levere en sund top- og bundlinje – alt imens vi har foretaget vigtige og store strategiske investeringer. Det har krævet hårdt arbejde og stor dedikation fra alle medarbejdere, både på kontorerne i Danmark og Sverige og ude i de enkelte Skousen butikker. De fortjener alle en stor tak for indsatsen, siger Thomas Zeihlund, CEO for Whiteaway Group, som samtidig pointerer, at Whiteaway Group foruden de bevidste strategiske investeringer og valutaudfordringer var kommet ud på niveau med sidste år.

Hvidevarekoncernen kan således i det netop offentliggjorte årsregnskab præsentere en samlet omsætning på 2,3 mia. kr. og et resultat efter skat på 15 mio. kr.

Investeringer i udvikling af forretningen
Whiteaway Group har i det seneste regnskabsår foretaget flere investeringer i forretningsstrategiske tiltag med det formål at udvikle forretningen i takt med markedet og samtidig vinde markedsandele på tværs af Skandinavien. Det vil hvidevarekoncernen fastholde og fortsætte med i de kommende år, hvor der blandt andet vil blive investeret betydeligt i at udvikle virksomhedens digitale infrastruktur.

Markedet for hvidevarer er under tydelig forandring, og vi forventer at de mere konservative forbrugsmønstre vil fortsætte en rum tid endnu. I en sådan situation, er det afgørende at holde fast og have modet til at udvikle forretningen, så den er rustet til fremtiden. Vi har allerede igangsat en række vigtige strategiske initiativer – udvikling af digital infrastruktur, optimering af arbejdsgange og processer, og skærpelse af sortiment og kategorier, blot for at nævnt et par stykker. Det vil alt sammen hjælpe os med at indfri vores ambitioner, og vi kommer til at fortsætte med at investere i udvikling af forretningen i de kommende år, uddyber Thomas Zeihlund.

Samtidig vil Whiteaway Group øge sit fokus på bæredygtighedsinitiativer på tværs af forretningen. I det seneste regnskabsår har hvidevarekoncernen blandt andet lanceret abonnementstjenesten Rent, som kan forlænge levetiden på hvidevarer ved at tilbyde kunder at abonnere på en vaskemaskine eller tørretumbler som alternativ til et køb.

Der bliver tænkt rigtig mange gode bæredygtighedstanker i vores branche, men som industri har vi et fælles ansvar for at gøre mere – meget mere. Meget kan og skal gøres på produktions- og distributionssiden, men det største energiforbrug er faktisk på forbrugersiden. Her tror jeg på, at vi i Whiteaway Group kan gøre en forskel, ved at guide vores kunder mod de rette produktvalg. Med branchens suverænt højeste kundetilfredshed er vi virkelig godt rustet her. Det kommer vi til at prioritere højt på vores dagsorden i de kommende år, slutter Thomas Zeihlund.

Læs den samlede årsrapport for regnskabsåret 2022/2023 her.

Om Whiteaway Group

Whiteaway Group sælger, distribuerer og monterer hvidevarer og andre produkter til private hjem i hele Danmark, Norge og Sverige. Privatkunderne serviceres gennem 12 webshops og i 87 lokale franchisebutikker. De primære brands er Skousen, Tretti og Whiteaway. Whiteaway Group har ligeledes et dedikeret team til at håndtere et stigende antal erhvervskunder. Hvidevarekoncernen beskæftiger flere end 290 ansatte på tværs af Skandinavien.

Group Communication Manager

Martin Bak

+45 41 77 24 57 mab@whiteawaygroup.com