Hvidevarekoncernen Whiteaway Group præsenterer årsresultat

Whiteaway Group præsenterer årsregnskab for 2022
Whiteaway Group præsenterer årsregnskab for 2022

Hvidevarekoncernen Whiteaway Group har netop offentliggjort årsregnskab for 2021/2022. Regnskabsåret, som blev afsluttet ved indgangen til august, viser en samlet omsætning på 2,4 mia. kr. og et resultat efter skat på 53 mio. kr.

Whiteaway Group kan i dag præsentere årsregnskab for regnskabsåret 2021/2022, som er påvirket af de udfordrende markedsforhold. Omsætningen ligger under de oprindelige forventninger i forhold til at skabe vækst, men er acceptabelt givet markedsforholdene, mens resultatet er under forventningerne.

Resultatet i det netop afsluttede regnskabsår er præget af gode resultater i første halvår, mens sidste halvdel af regnskabsåret bar præg af, at den globale økonomi var udfordret – dette har også påvirket vores primære markeder i Danmark, Sverige og Norge, og dermed også vores evne til at skabe vækst på tværs af vores etablerede kanaler, siger Thomas Zeihlund, der netop er tiltrådt som CEO for Whiteaway Group.

Hvidevarekoncernen kan således i det netop offentliggjorte årsregnskab præsentere en samlet omsætning på 2,4 mia. kr. og et resultat efter skat på 53 mio. kr.

Projektsalg til professionelle i vækst

Efter et stærkt 2021, hvor særligt den digitale salgskanal i hvidevarekoncernen oplevede store vækstrater, har markedsudviklingen i indeværende år påvirket forbrugernes købsparathed.

Den positive påvirkning på markedet for hvidevarer i Skandinavien under COVID-19, er tydeligt skiftet i retning af mere konservative forbrugsmønstre og en højere grad af erstatningskøb – blandt andet på grund af større generel usikkerhed. Det mærker vi på vores digitale og retail kanaler, uddyber Thomas Zeihlund.

Wholesale salg til professionelle og erhverv har i det seneste regnskabsår til gengæld fortsat den positive udvikling og har ikke været direkte påvirket af de udfordrende markedsvilkår.

Vores salg til professionelle og erhverv har fortsat de flotte vækstrater fra tidligere år. Vi oplever tydeligt, at kombinationen af høj leveringssikkerhed, de rette priser og konkret produktviden er afgørende. Kunderne genkøber trofast og vi vinder stadigt større projekter – det lover godt for fremtiden,siger Thomas Zeihlund.

Positive forventninger til kommende regnskabsår

Whiteaway Group har gennem de seneste år investeret i en række strategiske initiativer, herunder nyt logistikcenter i Sverige og mere effektive og kunderettede processer. Trods de udfordrende markedsforhold vil Whiteaway Group fortsætte med at udvikle forretningen.

Vi er bevidste om, at den kommende tid vil kræve endnu større fokus og hårdt arbejde – vi er klar og har ambitioner om fremgang i både omsætning og indtjening i det kommende regnskabsår, slutter Thomas Zeihlund.

Group Communication Manager

Martin Bak

+45 41 77 24 57 mab@whiteawaygroup.com